Τα πρώτα 20 Ελληνικά blog



Σύμφωνα με σημερινή μέτρηση του www.alexa.com αυτά είναι τα 20 κορυφαία Ελληνικά blog.

Πόρτα για «επενδυτές» στις Ενοπλες Δυνάμεις

Η πόρτα για «επενδυτές» στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις άνοιξε χθες μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής συμπράξεων δημοσίου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), όπου αποφασίστηκε η υλοποίηση αμιγώς αμυντικών προγραμμάτων μέσα από τη σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.


Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μέσα από το ΣΔΙΤ θα υλοποιηθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης πιλότων ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, αλλά και χειριστών ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ζητά το υπουργείο Αμυνας, από επενδυτές να φέρουν στην Ελλάδα με δικά τους χρήματα τους εξομοιωτές πτήσεων των ελικοπτέρων και στη συνέχεια να υπογράψουν σύμβαση με τα επιτελεία για «ενοικίαση» χρόνου εκπαίδευσης.

Για τους εξομοιωτές

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του υπουργείου Αμυνας, το πρόγραμμα ΣΔΙΤ δεν αντέχει σε μεγάλα προγράμματα όπως οι εξομοιωτές ή τα αεροσκάφη, διότι ο χρόνος χρήσης που θα ζητήσουν τα επιτελεία δεν θα καλύψει σε καμία περίπτωση την επένδυση του ιδιώτη.

Για παράδειγμα, όταν ένας εξομοιωτής κοστίζει για την αγορά του περί τα 80 εκατομμύρια χωρίς τις εγκαταστάσεις και τα λογισμικά, όλοι οι πιλότοι της Ελλάδας να εκπαιδεύονται, η επένδυση δεν θα γίνει κερδοφόρα ούτε ύστερα από 20 χρόνια. Κατόπιν αυτού, θα πρέπει ο επενδυτής να βρει και άλλους ενδιαφερομένους να εκπαιδευτούν στον συγκεκριμένο τύπο.

Ενδιαφέρον έχει, πάντα κατά τους ίδιους αξιωματικούς, η απόφαση της επιτροπής να προχωρήσει με ΣΔΙΤ στα προγράμματα κατασκευής κτιριακών συγκροτημάτων στέγασης προσωπικού, βρεφονηπιακού και παιδικού σταθμού, καθώς και πολυχώρων άθλησης σε μονάδες και εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού (Ναύσταθμος Κρήτης και Πειραιά).