Πνευματικό παιδί του Ραούφ Ντενκτάς

Κάτω από τη σκιά και την απροκάλυπτη παρέμβαση της Τουρκίας διεξήχθησαν χθες οι ...«βουλευτικές εκλογές» στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.Οι 160.000 ψηφοφόροι(εκ των οποίων 100.000 είναι έποικοι) εξέλεξαν το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Ντερβίς Έρογλου το οποίο θα κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση.
O «άλλοτε» σκληροπυρηνικός στο Κυπριακό και πνευματικό παιδί του Ραούφ Ντενκτάς , όπως γράφει ο politis-gr ,θα πλαισιώνει στην πολιτική ηγεσία των κατεχομένων τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην πιο καθοριστική φάση των συνομιλιών.
Από τότε βέβαια που ο Έρογλου επέστρεψε στα τ/κ κομματικά δρώμενα επιδόθηκε σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να καμουφλάρει τις θέσεις του στο Κυπριακό,... «μαλακώνοντας» σκληρές διατυπώσεις και βάζοντας πολύ νερό στο ...«λεκτικό του κρασί»... που για χρόνια χρησιμοποιούσε, εντάσσοντας σε αυτό ακόμα και την απαγορευμένη λέξη (όχι όμως την έννοια) της ομοσπονδίας.
Είναι παραπάνω από έκδηλο ότι η παρουσία του στο τιμόνι της «κυβέρνησης» θα συνοδευτεί από διαφωνίες με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Ο Έρογλου, σε συνέντευξη του έδειξε με ξεκάθαρο τρόπο ότι δεν τον εμπιστεύεται, λέγοντας ότι θέλει να παρακολουθεί με δικό του άνθρωπο τις συνομιλίες.